Intro
Over Ons
Nestjes
Contact
De Wheaten
Tips & Links

Hallo!

Ik ben Ona. Een fiere Irish Softcoated Wheaten Terrier. Welkom op de web-pagina van de van Kôkenbèèk familiekennel.

In April 2015 kwam ik samen met mijn broertjes en zusjes ter wereld. Eerst bleven we dicht bij mama, maar al snel gingen we op verkenning. Wat was het heerlijk vertoeven in ons nest. Wat keken we op naar onze stoere papa.

Ik maakte meteen heel wat vrienden. Niet alleen met prachtige viervoeters zoals ikzelf, maar ook met de ietswat eigenaardige maar bijzonder lieve tweevoeters.

Na 10 weken, mocht ik met twee van mijn nieuwe vrienden mee naar mijn nieuwe thuis. Hier kreeg ik meteen een eetbak, helemaal voor mij alleen! Kun je geloven?!

Ondertussen zijn we een hechte roedel. We beleven de leukste tijden, kijk maar op mijn facebook pagina!

Wist je trouwens dat ik van goede afkomst ben? Mijn volledige naam is Ona from Kizzys Paradise (L.O.S.H. 1159979), mijn papa is Lordoflove from Kizzys Paradise (L.O.S.H. 1116826) en mijn mama, Dogside's Grace Kelly (N.H.S.B. 2836265).

Binnenkort begin ik aan een nieuw avontuur: Mijn eerste nestje!

Over ons te Kôkenbèèk

Doorheen de jaren hebben wij, Dirk en Arlette, steeds honden in ons gezin gehad. Onze eerste trouwe viervoeter samen was "Snoepie", een Fox. Daarna kwam "Pablo", een Schnauzer, en vervolgens, "Nasha", een Berner Senne.

In de jaren na Nasha, bij gebrek aan tijd, was het niet mogelijk om terug een hond in huis te nemen. In 2015 kwam daar verandering in en begon dan ook onmiddelijk de zoektocht naar een nieuwe huisgenoot.

Al vlug viel ons oog op de Irish Soft Coated Wheaten Terrier. Onze zoektocht naar een gepaste kennel kon beginnen. Na wat zoeken en via een tip van familiekennel Daily Hugs namen wij contact op met met Kristin Buyle van de familiekennel From Kizzys Paradise waar tot onze vreugde net een nestje geboren was.

Onze Wheaten, Ona from Kizzys Paradise, werd er geboren op 18 April 2015.

Na goede ervaringen, wijze raad en beraad, beslisten we om met Ona een nestje te kweken. Zoals het hoort, werden alle nodige documenten en onderzoeken uitgevoerd zodat we ook de pups van Ona een stamboom kunnen geven.

Met enige trots stellen we daarom hier onze kennelnaam "van Kôkenbèèk" voor, genoemd naar het gehucht waar we wonen: Kwakenbeek te Gooik. De parel van het Pajottenland.

Onze kennel staat voor pups die hun eerste levensmaanden doorbrengen in een huiselijke sfeer, en zodoende in aanraking komen met mensen van alle leeftijden. Pups waar liefde en tijd in gestoken wordt, zodat hun interactie met mensen één van vertrouwen is. Pups die in goede families terecht komen zodat baasje en Wheaten jarenlang dikke maatjes kunnen zijn.

Nestjes

Er is goed nieuws: Ona heeft haar eerste nestje gekregen op 28 maart 2018!

Ze heeft 1 reu and 2 teefjes gekregen. Er zijn echter geen pups meer beschikbaar.

Ona werd gedekt door de reu Daily Hugs Lord Lesco L.O.S.H. 1107353. Zie foto onder rechts.

Indien jullie graag door ons op de hoogte willen gebracht worden van het laatste nieuws, dan kan u ons hiervoor contacteren.

Onze contact gegevens

Wij verbergen onze contact gegevens op de website om ons zo beter te beschermen tegen spam.

Klik hier om onze contact gegevens vrij te geven.

Irish Softcoated Wheaten Terrier

De Irish Soft Coated Wheaten Terrier (De Ierse Zachtharige Tarwekleurige Terrier) is een middelgrote terrier met een zachte, zijdeachtige, blonde, golvende vacht. Het is een krachtige goedgebouwde hond. Van karakter is de Wheaten zeer levendig, vrolijk en erg gevoelig. Hij blaft weinig en wil altijd in de buurt van mensen zijn. De Wheaten is absoluut niet geschikt als kennelhond. Hij wil je graag een plezier doen en is erg aanhankelijk.

De Wheaten is een echte terriër, eigengereid, levenslustig en aanhankelijk. In de juiste handen is het een heerlijke hond.

Een speciale eigenschap van het ras is, dat Wheatens altijd bij mensen willen zijn. Het zijn geen honden, die in een kennel kunnen worden gehouden. Zij worden dan erg in zichzelf gekeerd en voelen zich diep ongelukkig. Mogen ze in de buurt van hun baasje (en de rest van het gezin) zijn dan voelt een Wheaten zich gelukkig. Het gevolg van deze eigenschap is, dat u van alles kunt ondernemen zolang u hem maar in de activiteit betrekt. Gaat u bijvoorbeeld kamperen in een tent of in een caravan, dan is dit voor hem geen enkel probleem.

Menige Wheaten eigenaar is op een camping door ander kampeerders aangesproken, die dan vragen wat voor hond dat nu is. Zij zien hoe rustig de hond is, steeds op eigen terrein blijft en geen enkele overlast veroorzaakt.

Deze eigenschap wil gelukkig niet zeggen dat een Wheaten niet alleen thuis kan zijn. Van jongs af aan moet hem worden geleerd, dat het baasje ook wel eens even zonder hem weggaat.

De Soft Coated Wheaten Terrier combineert de beste terrier kwaliteiten - hij is sterk, gracieus, vriendelijk en speels. Deze hond blaft tegen vreemden en is een zeer goede waakhond. Tegenover kinderen zijn deze honden attent en ze doen het goed met andere honden. De Soft Coated Wheaten Terrier is zeer intelligent. Om hen te laten kennis maken met een variëteit aan mensen en situaties moet deze hond op jonge leeftijd worden gesocialiseerd. Deze honden blaffen nooit onnodig en krijgen een nauwe band met hun familie. De Soft Coated Wheaten Terriers zijn zeer levendig en houden van kunstjes en spelletjes. Ze springen tegen mensen op om aandacht te krijgen.

Bron: Irish Softcoated Wheaten Terriër.

Tips & Links

Wheatens hebben nood aan verzorging en zijn het mooist wanneer ze een kapbeurt hebben gekregen. Wij raden u daarom aan u hierin bij te laten staan door hondenverzorging 't Kizzysalon.

From Kizzys Paradise is de kennel waar Ona geboren is. De officiele naam van Ona's papa is Lordoflove from Kizzys Paradise (L.O.S.H. 1116826), van de mama, Dogside's Grace Kelly (N.H.S.B. 2836265). Ona's officiele naam is Ona from Kizzys Paradise (L.O.S.H. 1159979).

Daily Hugs is de kennel van Daily Hugs Lord Lesco (L.O.S.H. 1107353), de geplande dekreu van Ona.